vrijdag 6 juni 2014

Onze eerste echte outback ervaring


Na lange dagen data verzamelen, zijn we gestart met het schrijven van onze scripties. Heel anders dan bij het verzamelen van de data waar we veel voor hebben moeten reizen, verblijven we nu weer op de campus. Het is lekker op loopafstand en we ervaren weer de gezelligheid van vele andere studenten en onze begeleiders. Daarnaast kunnen we nu ook weer een aantal literatuur besprekingen bijwonen die de afdeling voor de studenten organiseert. Elke week wordt er een artikel besproken, we leren onder andere hoe je artikelen kritisch kunt beoordelen en wat belangrijk is voor je artikel en onderzoek voor eventuele publicatie.

De campus van 'the University of Adelaide'

In de weekenden tijd voor rust en ontspanning! We hebben o.a. Melbourne bezocht. De dichtstbijzijnde grote stad (lees: 726 km). Melbourne is wel meteen veel groter en drukker dan ons inmiddels vertrouwde Adelaide waar we echt van zijn gaan houden. 


'Flinders Range, de outback'

Daarnaast hebben we onze eerste echte outback ervaring gehad! Samen met wat vriendinnen zijn we naar de ‘Flinders Range’ geweest, het begin van de outback in Zuid-AustraliĆ«. Dit was het AustraliĆ« zoals wij ons dat hadden voorgesteld: ruige bergen, rotstekingen van Aboriginals, landschappen met vele kleuren, zware hikes en kangaroos op de weg die je tijdens het rijden moet zien te ontwijken. Een hele bijzondere ervaring!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten