dinsdag 6 mei 2014

Data verzamelen en kangaroos!

De tijd vliegt! We zijn alweer 6 weken in het zuiden van Australië. 'Time flies when you are having fun!' We zijn druk bezig met het verzamelen van data voor de twee projecten. Omdat we voor de onderzoeken 'afhankelijk zijn van apparatuur' (nano-indenter en de microscopen), kan het soms behoorlijk spannend zijn wanneer ze gebreken lijken te vertonen..

Naast het onderzoek hebben we gelukkig tijd om te genieten van al het moois in en rondom Adelaide.
Adelaide is heel multicultureel, met ontzettend veel eettentjes (veel Aziatische invloeden), koffie en chocolade-cafeetjes. Heerlijk voor ons als chocolade verslaafden ;) Doordat er altijd een relaxte sfeer in de stad hangt en er veel internationale studenten verblijven, leer je hier erg snel nieuwe mensen kennen!

Vorige week zijn we samen met andere studenten naar Kangaroo Island geweest. Kangaroo Island is het op drie na grootste eiland van Australië. Indrukwekkende en afwisselende natuur: van witte stranden, ruige kliffen, een kleine woestijn, tot aan bizarre rotsformaties. Een groot deel van het eiland bestaat uit beschermd gebied.Verder hebben we veel wildlife kunnen spotten: o.a. kangaroos, koala's, wallaby's en zeehonden. 
Al met al twee hele bijzondere dagen!


Tenslotte, per toeval zijn we het volgende tegengekomen: mogelijk een goed hulpmiddel tijdens een 'motivational interviewing' om je patiënt te begeleiden bij het stoppen van het roken ;)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten